Φορολογικοί συντελεστές


ΤΟΜΗ  4η – Φορολογικοί  συντελεστές

Η  χρεοδουλοπαροικία μας συντηρείται από τον παραλογισμό των υψηλότατων φορολογικών συντελεστών σε μια οικονομία που οι τζίροι (και συνεπώς τα δημόσια έσοδα) είναι χαμηλοί με τάση μείωσης. Το ΜέΡΑ θα νομοθετήσει:
  • Μείωση  του μέγιστου  συντελεστή ΦΠΑ  από 24% σε 15%  και 18%, ανάλογα  με το αν οι πληρωμές  γίνονται ηλεκτρονικά/με κάρτα (15%)  ή με μετρητά (18%)
  • Προοδευτικό φόρο επιχειρήσεων με μείωση του φόρου των (λίγων) μεγάλων επιχειρήσεων από 29% σε 26%, των μεσαίων επιχειρήσεων σε 20% και των μικρών σε 15%
  • Κατάργηση της 100% προπληρωμής φόρων
  • Κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης για εισοδήματα κάτω των 30.000€, διατήρηση του αφορολογήτου ορίου και μείωση των συντελεστών για εισοδήματα από 12.000€ έως 15.000€. Η μείωση της φορολογίας θα αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών με αποτέλεσμα την αύξηση  της ζήτησης και τον περιορισμό των υφεσιακών πιέσεων, ενώ η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις θα τους δώσει ανάσα ρευστότητας και θα προσελκύσει νέες επενδύσεις.
Κάποιοι λένε ότι και η ΝΔ υπόσχεται μείωση φόρων. Ναι, το υπόσχονται. Όμως, αντίθετα με το ΜέΡΑ25 που δεσμεύεται για μονομερή (άνευ την έκκριση των δανειστών) νομοθέτηση της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, η ΝΔ δαιμονοποιεί την ιδέα της μονομερούς νομοθέτησης των φορολογικών συντελεστών.

Επί πλέον, η της ΝΔ οραματίζονται φοροαπαλλαγές για την ολιγαρχία σε εργασιακό μεσαίωνα για τους μισθωτούς κι ένα κράτος ζόμπι. Το ΜέΡΑ25, ενώ θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές προοδευτικά υπέρ των ασθενέστερων, θα κάνει ανένδοτο αγώνα εναντίον της υποκρισίας και των φιλο-ολιγαρχικών πολιτικών της ΝΔ.

 https://mera25.gr/7-tomes-tis-neas-symfonias-gia-tin-ellada/
Copyright © ΜεΡΑ25 ΞΑΝΘΗ – Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής Ξάνθη | Blogger Templates
Scroll To Top