Αναδιάρθρωση Δημόσιου Χρέους


ΤΟΜΗ  1η – Αναδιάρθρωση  Δημόσιου Χρέους

Όσο το δημόσιο χρέος παραμένει υπέρογκο, η προσποίηση ότι… αποπληρώνεται απαιτεί υπέρογκες ετήσιες αποπληρωμές – δηλαδή μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή δημόσια έσοδα (φόρους) κατά πολύ μεγαλύτερα από τις δημόσιες δαπάνες.

Άρα, σκληρή Λιτότητα: φόροι παντού, αναιμικές παροχές στους ασθενέστερους, καταστραμμένα σχολεία και νοσοκομεία, μηδενικές δημόσιες επενδύσεις κλπ. Κι όσο η Λιτότητα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, το εμπόριο παραπαίει, η υπο- απασχόληση και η εκμετάλλευση θριαμβεύουν, τα δάνεια κοκκινίζουν πιο πολύ, και τα παιδιά μας ξενιτεύονται.

Οι υποσχέσεις της τρόικας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για «ελάφρυνση  χρέους» ουσιαστικά επιβαρύνουν το χρέος καθώς αφορούν «ευκολίες πληρωμών» που δίνει στην κυβέρνηση η τρόικα αναβάλλοντας αποπληρωμές για μετά το 2032, όταν θα πρέπει να πληρωθούν και με τόκο! Και το χειρότερο: Η «ελάφρυνση χρέους» που διατυμπανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ωφελήσει μόνο την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Χωρίς μεγάλες αποπληρωμές έως το 2032, και με δέσμευση για σκληρή λιτότητα έως το 2060, ο κ. Μητσοτάκης θα μπορεί ανενόχλητος να θεμελιώσει το κράτος των νέων κερδοσκόπων στο 4 ο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο: Χωρίς αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, η Λιτότητα θα συνεχίζεται κι ο λαός μας θα παραμείνει έγκλειστος, για πάντα, στην Φυλακή του Χρέους. Η πρόταση του ΜέΡΑ25 είναι μια αναδιάρθρωση δημόσιου χρέους μέσω της άμεσης  διασύνδεσης:
  • του ύψους του συνολικού χρέους (κεφάλαιο και τόκους) με το ύψος του συνολικού μας (εθνικού) εισοδήματος, και
  • των ετήσιων αποπληρωμών με τον ρυθμό αύξησης του συνολικού μας (εθνικού) εισοδήματος.
https://mera25.gr/7-tomes-tis-neas-symfonias-gia-tin-ellada/
Copyright © ΜεΡΑ25 ΞΑΝΘΗ – Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής Ξάνθη | Blogger Templates
Scroll To Top